Tips för löshår

Här kommer tips på hur du tar hand om ditt löshår på bästa sätt:

Allmänt för löshår:

1.Red ut och borsta ditt hår 1-2 ggr dagligen. Har du keratinslingor se till att reda ut håret ända från fästena så att de inte börjar trassla ihop sig med varandra.

2. Tvätta håret med schampo och balsam utan sillikoner som kan skada håret. Det finns special anpassade produkter för löshår som är bra att använda. Jag skulle också rekommendera  Redkens All Soft serie som är kanon för löshår. Gnugga aldrig hårbotten med schampo,  detta kan skada din förlängning! Klappa in schampot i hårbotten och var noga med att skölja ordentligt. Lägg inte inpackning i botten det kan göra att fästena börjar glida.

3. Använd leave in balsam och serum. Ett löshår behöver mycket fukt så att använda leave in produkter efter varje tvätt är jättebra. Det finns special anpassade produkter för löshår både i leave in och serum. Annars är Redkens All Soft serie super bra!  Tänk på att serumet inte ska innehålla sillikoner.

4. Doppa inte håret i  salt eller klorvatten.  Ett hår som genomgått processer och blivit in färgat tål oftast inte att badas i mycket salt vatten eller klorvatten. Det tar skada och hårstråna går helt enkelt sönder. Det blir trassligt och omöjligt att reda ut.

5. Borsta igenom ditt hår innan du lägger dig och gör en fläta. P så sätt slipper du få det trassligt och slita på det i onödan.

6. Klipp håret. Löshår behöver också toppas, ta hand om ditt hår och klipp det om det börjar bli nött.

7. Borsta aldrig ett blött hår. Håret är känsligare när det är blött och det trasslar sig även mer. Det finns risk för att du får knutar i håret, så vänta tills det torkat.

Extra skötselråd till dig som använder keratinslingor

1.      När du tvättar håret gnugga inte hårvårdsprodukter mot fästena. De kan ta skada. Var försiktigt att använda produkter som innehåller olja eller alkohol mot keratinfästen då dessa ämnen ofta löser upp keratinfästen.

2.     Kontrollera dina fästen varannan vecka så att de ser okej ut. Om de inte gör det byt ut/ flytta upp dem.

3.  Använd inte värmeinstrument såsom plattång, hårtork mot fästena. Använd också en speciellt anpassad borste som inte river i fästena.

Borste i svinborst speciellt för löshår

Tips på produkter:

So cap 4U, leave in balsam och serum. Redken All Soft schampo, balsam och Velvet Whip leave in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s