Få bort röda pigment

Hej!
Sen tidigt i januari så färgade jag mitt hår från blondt till rött. Och för drygt en vecka sedan tonade jag det röda håret till brunt, men de röda pigmenten sitter kvar.
Jag trånar efter att bli blond igen, men att slinga i omgångar för det brukar inte funka med blondering på mitt hår, och det är inte det resultatet jag är ute efter.
Vill ha en mer naturlig blond färg. Men för någon dag sedan så testade jag att göra en liten slinga blond, men slingan blev röd/orange.
Hur ska jag göra för att bli blond igen? Jag undviker helst avfärgning, har hört att det sliter oerhört på håret.

Tack på förhand!

Hej!

Det låter smart att du vill göra det i omgångar och undvika avfärgning! Det är alltid bättre att göra det sakta då får man finare resultat och håret slits inte lika mycket. Tyvärr är röda pigment väldigt svåra att bli av med så räkna med att det tar ett tag.
Att slingan blev röd/orange beror på att blekningen tar fram varma pigment och ju starkare blekning man har ju gulare/rödare blir håret. Det bästa är att använda en svag blekning när du slingar. Det du kan prova för att få en svagare blekning är att blanda ut väten (den man blandar med färgen/pulvret) med vatten. Ta halva flaskan och sen lika mycket vatten. Det var ett tips till nästa gång du gör slingor 🙂
För att få bort det röd/orange behöver du tillföra mycket kalla pigment i håret. Jag tycker du ska prova Wellas Color Fresh i färgen 8/81 silver pearl. Det är en toning som inte sliter på håret och du kan använda den varje gång du tvättar håret. Använder du den regelbundet samtidigt som du gör slingor med svag blekning kommer du sakta men säkert bli blond igen. 

Lycka till!

8 tankar om “Få bort röda pigment

 1. Har oxå rött hår o vill tilbaka till mitt blonda. Nu var det några månader sen jag färgade rött sista ggn. Hur länge ska man låta toningen du tipsade om sitta i? Är det några minuter, 10 eller alla 20 minuter?

  • Hej! För bästa resultat ska man låta den sitta i 20 min. Har man ljust hår och bara vill ha en kall ton kan man använda den som ett schampo och skölja direkt Förmodligen måste du komplettera med ljusa slingor också för att kunna få tillbaka det blonda om det är mycket rött kvar.
   Lycka till! 🙂

 2. Jag har ljusbrunt hår/mörkblont hår (en sjua) och har använd 8/81 i några månader nu. Den är kanon men det enda dåliga är att det tvättas ut (pga att det är en toning) så efter bara någon vecka är allt det röda tillbaka igen, vilket blir dyrt i längden! Hur ska jag göra för att få det kallt, permanent? Finns det någon bra permanent färg som du kan rekommendera? Jag har lite ”rödaktigt” hår men mest är det koppar-guld så jag antar att en färg med blå-grön behövs?

  • Hej Jessica! Du kan behöva färga det för att få de kalla pigmenten att tränga in ordentligt. Det bästa är att du går till en frisör för det kan vara lite knepigt att få till själv hemma. Sedan kan du fortsätta underhålla med 8/81 om det behövs. Lycka till!

 3. Hej! Jag har brunt hår, typ mellan ljusbrunt och mellanbrunt och under sommaren har mitt överhår blekts så pass att det skiftar i gult, orange, rött och brunt samtidigt. Jag undrar då om det går att få bort de gula, röda och orangea skiftningarna med att ibland tvätta håret med silverschampoo? 🙂

  • Hej! Nej jag tror inte det blir någon skillnad med silverschampo. Prova en lätt toning istället t ex 5/0 från Wella color fresh, låt den inte sitta för länge då blir den för mörk utan massera bara in och skölj sedan direkt. Om du vill ha mer effekt kan du låta den sitta i ett tag.

 4. Hej!
  För någon månad sen så färga jag mitt hår rött och jag har chokladbrunt hår.
  Jag gjorde då ett misstag och färga håret ännu en gång fast med mörkbrun färg och nu kan man säga att håret skrimrar i lila/vinröd/svart-aktig färg.
  Min fråga är hur jag ska få bort detta röda/lila och återgå till min bruna hårfärg? 🙂

  • Hej Angelica! Man behöver få bort färgen genom att bleka väldigt väldigt lätt. Mitt bästa råd är att du går till en duktig frisör som har koll på avfärgningar. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s