Biscotti med saffran

Julstämningen vill verkligen inte infinna sig idag! Regn och 5 grader varmt här där jag firar jul. Har ni inte provat att baka saffransbiscotti tycker jag ni ska prova det! Så gott och enkelt att göra.

Saffransbiscotti

ca 50 st

Ingredienser

150 g sötmandel
75 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Rulla till två längder på mjölad bänk. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C.

Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Annonser

2 thoughts on “Biscotti med saffran

  1. Letade efter recept på desserter till nyår. Hittade detta på Tasteline och det passar oss chokladälskare. Det var mycket enkelt att göra och det bästa var att man kunde förbereda dagen innan, så på festen behöver jag bara sätta in dem dem i ugnen. Smidigt! Du behöver:100 gram smör 150 gram mörk choklad, gärna 70% 2 äggulor 1 ägg 0,5 dl strösocker Servera med bär och vaniljglassGör så här:Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen (delad i små bitar). Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Med den ugnen vi hade skulle vi ha föredragit ca 8 minuter.Servera med vaniljglass och färska bär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s