Läsarfråga, lila toppar

Hej!
Jag skulle vilja färga mina toppar i lila. Just nu är mitt hår brunt, lite mera än brunt men ändå inte mörkbrunt och du förstår. Jag vet inte hur jag ska gå till väga när jag ska göra det, jag antar att jag måste bleka topparna först och sen färga med den lila färgen?
Undrar också om jag ångrar mig efter ett tag om jag bara kan slänga i en brun färg så att det blir som vanligt igen? 🙂

Hej! Ja jag tror att det kan behövas blekas lite det beror på hur stark färg du vill ha. Det kommer att tvättas ur ganska fort tror jag den lila färgen så då kommer det vara ganska lätt att få det brunt igen. Sen kan det vara svårt att få exakt den nyans du har.

Lycka till!

Annonser

7 thoughts on “Läsarfråga, lila toppar

 1. Grym, grym, GRYM blogg!!! 🙂

  Jag har ett litet dilemma; jag var blond och igår, fick något jä*la infall och ville bli koppar färgad. Åkte och köpte hårfärg, färgade, det blev mörk koppar med stänk av rött. (väldigt mörk, jag tänkte mig mer ljust. Lite guld orange sådär)

  Hur som helst, nu är frågan.. Om jag ljusar upp det lite (alltså bleker) kommer det bli katastrof orange eller finns det en lite chans att det blir som jag vill ha det. Kan man kanske slänga i en skvätt revlon om det blir katastrof? I så fall, vilken? 400 eller 740? På färgkartan ser ju 400 helt galen ut, typ neonorange. Eller ska man bara kasta i en ljusbrun toning? Eller ska jag göra något helt annat.

  Tack på förhand!
  /Emma

 2. Heej 🙂

  jag undrar lite ..
  Förra vintern var jag jättemörkhårig men på på våren slingade jag i ljusa slingor tätt över hela håret hemma och jade sedan i en kopparaktig toning vilket blev ett fint resultat, men när skolan började i augusti bestämde jag mig för att gå till en frisör och behålla det mörka i underhåret men ha blont överhår och det blev sådär enligt mig (mamma höll inte med mig), jag upplevde det som rätt fläckigt i det ljusa, där utväxten hade vart var det en aning ljusare än längre ner och ännu längre ner i topparna var jag gulorange vilket även fläckvis av det övriga blonda också var. Men jag hade bestämt mig för att vila mitt hår och väntade till nu i februari för att få det snyggt men sa denna gången att jag ville ha underhåret så ljust som möjligt. Men det är inte underhåret som är problemet utan det blonda som jag frtfarande upplever som fläckigt, speciellt då jag gillar att ha håret rufsigt. Min botten är jätteljus medan jag fortfarande är orangeaktig i delar av håret vilket gör att jag jag har håret över axlarna syns den ljusa botten tydligt och jag tycker det ser jättefult ut ..

  Så till frågorna .. vad kan man göta för att få en jämn blond färg? Och hur långt tid kan jag få håret att bli platina blont? (Underhåret är ljusbrunt/mellanbrunt och det är inte mycket, max 1/10 av mitt hår är brunt)

  Tack på förhand och för en toppenblogg!!!! 😀

  • Hej Julia! Har håret blivit fläckigt är det tyvärr jättesvårt att få det bra igen. Mitt råd är att gå till en frisör som är väldigt duktig just på färgning. Att få håret platinblont kan kräva kanske två färgningar. Det är svårt att bli av med dom varma tonerna i håret så du får underhålla det efteråt också med silver inpackningar. Lycka till 🙂

 3. Hej!
  Jag har ganska mörk brunt hår (typ som tjejen på bilden ) och vill bleka topparna, men jag vill inte att dom ska bli oranga!!! Hur ska jag göra för att förhindra detta och vilken färg ska jag använda??tacksam för svar fort !!:)

  • Hej! Det är svårt att inte få det gult/orange. Det bästa är om du går till en frisör för att vara säker på att det blir bra! Det kan behövas blekas först och sedan lägga på en färg/toning för att få rätt nyans.
   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s