Läsarfråga, fet hårbotten torra längder

Hittade din blogg för någon vecka sen. Fastnade direkt, super bra och kul med att du svarar på läsar frågor så mycket 🙂

Nu då till mitt problem som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag har så att min hårbotten är väldigt fet, har alltid varit, (har troligtvis ärvt det från min far då han har likadant). Jag kan tvätta håret på kvällen och redan dagen efter på kvällen är det fett igen. Fick ett tips från min vän som är frisör om ett schampo, kerastase, och att bara tvätta håret två gånger i veckan. Så det har jag gjort sen november nu. Har nog hjälpt lite grann, men mitt hår blir fortfarande fett, fast kanske mer efter andra dagen. Brukar bara sätta upp det då eller använda torrschampo. Det funkar ju så men det känns ändå jobbigt att det blir fett hela tiden. Sen det andra problemet är att mitt hår är tunt och väldigt väldigt fint, hårstråna alltså. Så det är slitet hela tiden och topparna är torra. Håret är liksom torrt och slitet från öronen och ner och upptill är det fett. Snälla kan du hjälpa mig med detta problem? Så att man kan få ett någorlunda friskt hår?

Kramar
Nina

Hej Nina!

Vad glad jag blir att du gillar min blogg! Fet hårbotten har oftast att göra med för mycket talgproduktion. Det bästa är att försöka att tvätta så lite som möjligt även om det är fett och inte använda starka schampon. Torkar man ut hårbotten så ökar nämligen talgproduktionen ännu mer. Så det bästa för dig är att använda ett milt schampo och tvätta ca två gånger i veckan precis som du gör. Jättebra med torrschampo också mellan tvättarna! När det gäller längderna tycker jag du ska satsa på en impackning för att ge fukt och bygga upp det. Jag kulle rekommendera Redkens Rescue force. Den ger mycket näring men tynger inte ner håret.

Schampot du använder från Keraste verkar ju funka ganska bra tycker jag! Annars kan jag rekommendera ett schampo också från Redken det är från deras nature rescue serie. Jag kan egentligen rekommendera hela den serien då det är väldigt milda och bra produkter.

Lycka till!

Annonser

2 thoughts on “Läsarfråga, fet hårbotten torra längder

 1. Hej!
  Suuuperbra blogg verkligen, skitsmart att man kan skicka in frågor till en blogg så man slipper gå till frisören..
  Jag har en liten fråga till dig. Du har säkert fått den 1000 ggr men jag frågar iaf.
  Nu de senaste två månaderna har jag haft JÄTTE elektriskt hår.
  Jag använder mig av shampoo balsam, en inpackning lite då och då och balsamspray.Borstar inte håret när det är blött, låter det självtorka och använder värmeskydd när jag använder mig av olika värmeredskap.
  När jag fixar håret så plattar jag det, sen tupperar jag lite i hårbotten och efter det så använder jag Björn Axens Volume master.
  Men eftersom jag har så jätteelektriskt hår så kan jag inte fixa det något, utan får gå med en tråkig hästsvans hela tiden.
  Har du några tips på hur jag ska göra?

  Kram Jenny 🙂

  • Hej Jenny! Tack, kul att du tycker det :). Elektriskt hår får alla mer eller mindre nu på vintern. Det man kan göra är att försöka få ner flyget med hjälp av ett vax eller en creme. Det behövs lite fett för att få bort det elektriska. Försök också att inte tvätta det så ofta. Lycka till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s