Läsarfråga, glansigt hår

20120221-112617.jpg

Hej! En fråga angående torrt, “tuffsigt” hår. Hur får jag mitt hår glansigare? (jag försöker äta så bra som möjligt men kanske har brist på någon viktig vitamin? Vilken skulle det kunna i så fall vara)
Kan fel shampo och att man blandar olika balsam vara boven? Jag kan tillägga att jag klippt och slingat håret för ca 1,5 vecka sedan så det är fräscht i helhelt…
Tacksam för svar! /Caroline

Hej! Det kan vara brist på både vitaminer och mineraler. Du skulle kunna prova ett hårtillskott. Tex hårkontroll. Sen tycker ja du ska prova ricin olja och använda den som en inpackning någon gång i veckan. Det går att köpa på Apoteket t ex. Läs mer om ricin olja här. Lycka till!

Annonser

5 thoughts on “Läsarfråga, glansigt hår

 1. Hej,

  På den här adressen (det 6:e inlägget uppifrån) finns det en frisyr jag skulle vila laga åt mig till ett bröllop;

  http://blog.frisorska.se/category/frisyrgalleri/inspirationsbilder/page/6/

  Hur skall jag gå till väga? Är det bara att locka håret och sätta fast med hårnålar? Jag har axellångt hår, är det för kort till denna underbara frisyr?
  Försökte kopiera bilden men det gick ej nu när jag endast kommenterar här på bloggen 😦 Hoppas du hittar den bilden jag menar.

  Skulle vara evigt tacksam för hjälp med detta, för jag har ej möjlighet att gå till en frisör den dagen.
  Tusen tack för en härlig och inspirerande blogg!

  • Hej! Tack 🙂

   Det går utmärkt att göra på ett axel långt hår. Prova att först locka allting och fäst sedan bak allting med hårnålar. Du samlar liksom bara ihop allting bak och sedan fäster du med en massa nålar. Öva gärna innan så du vet ungefär hur du ska göra sen. Lycka till!

 2. hej!
  jag har självfall i mitt ganska långa blonda hår. ”där bak” blir det väldigt lockigt men inte där fram (jagt tycker inte det är speciellt fint..) hur förändrar sig mitt självfall om jag klipper upp håret mot om jag inte gör det? blir det mer eller mindre lockigt?
  supertacksam för svar! 🙂

  • Hej! Klipper man upp håret så blir det lättare för lockarna att dra ihop sig så det kommer alltså att bli lite lockigare. Ja tror det kommer bli jämnare och snyggare lockar om du klipper upp det längst fram. Lycka till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s