Vintage frisyrer

Här kommer ett tips på en bok som är ett måste för er som gillar vintage frisyrer och makeup. Den här boken tar jag fram när jag behöver lite tips och idéer inför ett jobb. Till varje frisyr finns en steg för steg guide som är väldigt enkel att följa även om man inte är van att göra uppsättningar. Jag köpte min bok på Daisy Dapper 

Annonser

4 thoughts on “Vintage frisyrer

 1. Hej!

  Jag heter Clara och har typ 3a på mitt hår, jag har inte affro, utan är helt svensk. Mitt hår är mellan blont typ 3a. Jag har nu fastnat för dipdye trenden och skulle såååå gärna vela göra det! Och om det är okej, så skulle jag villja ha lite tips på hur jag ska gå till väga, vilka produkter som du tycker att jag ska använda mig att för att slita så lite som möjligt på lockarna! Och vilken färg som du tror kanske hade varit fin till ett mellanblont lockigt hår (jo, jag förstår att det är svårt när du inte vet hur jag ser ut, haha) men kanske någon idé kommer upp, jag funderar på Blått, ljus ljus rosa eller lila! Jute, jag har aldrig färgt håret förut!

  Hoppas på Svar!

  Hälsningar Clara

  • Hej Clara! Vad kul att du vågar dig på den trenden jag tycker det är super snyggt! Jag skulle nog satsa på lila, det tror jag kommer bli jättefint till din hårfärg. Det man först måste göra är att bleka håret. Det är viktigt att man bleker med en mild färg eftersom man inte vill att det blir gult. Hur ljust du måste bleka har lite att göra med hur intensiv och ljus färg du vill ha. Det svåraste är att få det riktigt ljus rosa eftersom håret nästan måste vara vitt för att det ska bli en snygg ljus rosa färg (annars slår det över i aprikos). Lila är lite lättare och helst om det okej med lite mörkare lila.

   Jag kan tyvärr inte tipsa om några färger och blekningar eftersom jag bara använder frisörprodukter. Men för att vara på säkra sidan skulle jag rekommendera dig att du färgar det första gången hos en frisör och edan kan du underhålla det hemma. Du kan t ex använda revlons färginpackningar för att bättra på färgen.

   Lycka till!

   • Tack så jätte mycket! jag tror nog att de får bli Lila! men det funkar väll att dipdye lockigt hår, eller jag menar det blir väll inte för mycket? förstår du vad jag menar, asså det känns som om det kan se lite… vimsigt ut… men tycker du att jag ska köra ändå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s