Färg misstag

Det verkar ju vara många som färgar hemma de flesta själva och en del med hjälp av en kompis/mamma t ex. Kul att läsa några av historierna 🙂

Det värsta jag varit med om hos en frisör var när jag var 15 år och skulle slinga mitt hår. Jag satt i en timma och grät typ medan frisören drog upp slingor ur en hätta. Det gjorde så ont! Sedan blekte hon det så starkt så slingorna blev kritvita och väldigt slitna, hela mitt hår bliv nästan vitt eftersom hon dragit upp så många slingor. Kommer ihåg att jag skämdes i skolan sen, det skulle ju bara se lite naturligt sommarblekt ut!

Hemma har jag ställt till det så många gånger när det kommer till håret så jag vet inte var jag ska börja. Jag har gjort många många misstag helt enkelt. Men man lär sig av sina misstag och det har ju hjälpt mig till att bli en bättre frisör.

Nästa vecka tror jag vi kör en till fråga!

Annonser

10 thoughts on “Färg misstag

 1. Hejsan! Jag har ljusbrunt hår och har inte plattat eller gjort något med mitt hår i ungefär 2 år, så mitt hår är inte alls slitet, och jag har aldrig färgat det innan.
  Men igår så blekte jag håret och det blev ganska blont men det är lite brunt här och där, jag vill färga håret champagne blont.. ska jag bleka det mer eller skall jag bara färga det?
  Jätte tacksam för svar!!! 🙂

  • Hej! Fläckarna kommer ändå synas om du färgar det. Så det bästa är att försöka bleka bort det bruna så färgen blir så jämn som möjligt först. Sedan kan du lägga på en färg. Men du ska inte bleka det som redan är ljust bara det fläckiga.

   Lycka till!

 2. Hej!

  Jag färgade mitt hår från blont till brunt förra året i mars och nu färgar jag håret ungefär var 6-8 vecka och nu undrar jag om jag kan permanenta mitt hår hos en frisör eller skulle det skada mitt hår eftersom det är färgat, eller kan man permanenta håret utan att de blir skadat eller förstört?

  MVH

  Jenny

  • Hej Jenny! Du kan permanenta ditt hår. Permanenter är inte så skadliga som man kan tro, görs de på rätt sätt sliter de inte alls mycket. Det är om man gör det hemma eller går till en okunnig frisör som håret kan bli slitet, gå av, bli frissigt etc. Det som ofta händer däremot när man permanentar färgat hår är att färgen kan blekas lite. Den blir alltså lite ljusare, även på naturligt hår kan det ljusas upp en del. Men man kan lägga en toning direkt efter permanenten om du vill behålla din färg.

   Lycka till!

 3. Hej! jag har blekt mitt hår hemma och hela håret är jätte gult! har provat silver shampoo och silverconditioner flera gånger men inget av det tycks verka,har även lagt i silver pärlblond blekningar men det funkade inte heller,finns det någon bra silvertoning eller vad tycker du jag ska göra? 🙂

  • Hej! Är håret jätte gult kan det vara väldigt svårt att bli av med det tyvärr. Det bästa är om du går till en frisör som kan hjälpa dig. Wellas color fresh 8/81 brukar vara effektiv på gult hår men jag kan inte vara 100 på att det kommer ta bort allt. Men det kan vara ett bra tips att börja med annars! Lycka till!

 4. Hejsan! Sjukt bra blogg hörrö! 🙂

  Tänkte fråga en grej, det är så att jag tonat håret hemma och först fick jag fel toning med mig från affären så mitt blonda hår blev askblont istället för lite mörkare och varmare som jag hade tänkt. Köpte istället en kopparblond toning som jag la i dagen efter men det blev grått/morotsfärgat istället. Det jag undrar över är ifall du har något tips kring hur jag ska få till en härligt guldig och mörkare blond färg från mitt utgångsläge? 🙂

  Tack på förhand!!!

  • Hej! Det kan vara knepigt att färga blont hår. Det kan nämligen dra åt sig vissa nyanser och slå över i grått eller orange/gult.

   Jag rekommenderar t ex Wella color touch 8/73 eller Schwarzkopf Igora Vibrance 9,5-4 Platinablond Beige eller 8-4 ljusblond beige beroende på hur mörkt du vill ha. Wellas toning blir mer ljusbrun och de andra blir lite mörkare blonda.

   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s