Läsarfråga, mörka toppar

20121011-173826.jpg

Hej Sandra!

Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på! Jag har färgat mitt hår väldigt länge rött. Men jag är inte riktigt nöjd med min färg. Det är snygg färg i botten och en bit ut men längderna har blivit slitna och drar åt sig färgen mer en vad det gör i botten. Det är alltså mörkare och en mer lila ton i topparna mot botten som är mer knall röd. Mitt hår är till axlarna ungefär. Vad ska jag göra för att bli av med det? Jag färgar håret ca en gång i månaden eftersom utväxten syns så fort.

Hoppas på lite tips och tack för en fantastisk bra blogg!

Hej!

Tack så mycket kul att du gillar min blogg.

Vad jag förstår så färgar du hela håret varje gång och det är där du gör felet tror jag. Det räcker att du färgar bara utväxten några gånger nu så att färgen får tvättas ur lite i topparna. Sedan när längderna börjar bli ljusa då kan du sista fem minuterna massera ut färgen i längderna. Du kan även prova en färginpackning, en lätt toning eller färgschampo. Men lägger man färg på färg hela tiden blir det mörkare och mörkare hela tiden så undvik det.

Hoppas det gav svar på din fråga!

;

;

Annonser

4 thoughts on “Läsarfråga, mörka toppar

 1. Hej!!
  I våras hade jag jättemörkt brunt hår, nästan svart. Jag gick till frisören och gjorde en avfärgning och några ljusa slingor. Under sommaren blektes mitt hår såklart så nu har jag massor olika nyanser av brunt och vissa väldigt ljusa slingor. I solljuset ser det nästan oranget ut. Jag har även cirka 5 centimeter utväxt som ser grå/brun ut. Nu skulle jag vilja bli lite ljusare i håret och jag funderar på att göra några folieslingor hemma, då en kompis också vill testa det så vi kan hjälpa varandra. Kan man använda vanligt aluminiumfolie eller finns det något särskilt folie man använder? Ska man börja med underhåret eller överhåret när man lägger slingorna? Hoppas du kan svara och ge lite tips och trix!! Kram

  • Hej Matilda! Ja det går att använda vanligt folie. Just bleka slingor kan vara väldigt risk fyllt att göra hemma! Blekning är ganska starkt så var väldigt försiktig, man behöver hålla koll hela tiden så att det inte blir någon reaktion eller liknande. Det bästa är att börja där ni är som mörkast eller där ni vill vara ljusast, överhåret kan vara bra att börja med. Se till att lägga jämnt med blekning det blir nämligen fläckigt jättelätt. Det kan också rinna ner i hårboten om man lägger på för mycket blekning. Tänk på att ni inte får stänga folie paketen så ingen luft kommer in, då kan det börja koka.

   Det är jättesvårt det här med blekning och slingor så det är inget jag rekommenderar att ni gör hemma, bäst är om ni går till frisören. Men här är i alla fall några råd som ni kan tänka på om ni ändå vill prova!

   Lycka till nu!

 2. Hej!
  Superbra blogg verkligen, många bra tips och trix! 🙂
  Det är såhär att jag har rött färgat hår, eller snarare rödlila för jag brukar använda mig av en färgbomb som har rörlila pigment. Men jag måste använda denna varje gång för att mitt hår ska hålla sig sådär knalligt rött och det blir väldigt dyrt och jobbigt i längden. Har du något annat tips på hur jag ska göra för att färgen ska hålla längre?
  Kram!

  • Hej Jenny! Tack 🙂

   Rödfärg är tyvärr svår att få att hålla. Att använda en färginpackning är en av de bästa sätt att få färgen att hålla tycker jag. Försök att tvätta håret så sällan som möjligt och satsa på någon annan färgprodukt som är billigare. Det finns färgshampon och en komponents toningar som också funkar bra att underhålla färgen med. Kolla in wella color fresh t ex kanske sitter den bättre i ditt hår. Sen kan det ta lång tid för rött att fästa ordentligt men när det väl fäst fast blir det istället svårt att bli av med det ;).

   Hoppas det gav svar på din fråga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s