Fet hårbotten

Jag har fått en hel del frågor om fet hårbotten så här kommer en liten guide som förhoppningsvis kan vara till er hjälp!

Fet hårbotten beror ofta på att man tvättar håret för ofta, använder för starka produkter, produkter med silikon, dålig kost, hormon förändringar, torr luft och stress.

Så vad kan man göra? Här är några tips.

– Först och främst fundera på hur du behandlar ditt hår och din kropp. Stressar du mycket? Äter du mycket skräpmat? Försök att göra de bästa valen för din hälsa så kommer även hår och hud må bättre.

– Hur ofta tvättar du håret? Var tredje dag är det optimala, då hinner hårbotten återhämta sig mellan tvättarna och bilda ett skydd. Tvättar man håret varje dag så förstör man det naturliga skyddet och hårbotten blir torr vilket leder till att talg produktionen ökar. Träna du varje dag, försök ändå att använda torrschampo eller skölj bara genom håret med vatten och balsam.

-Vilka produkter använder du? Vissa produkter innehåller väldigt mycket silikon! Silikon är ett billigt ämne och ger en fin glans åt håret och gör det lätt att reda ut. Men det är lätt att det blir för mycket silikon och att det blir svårt att tvätta ur. Då lägger det sig som en hinna i hårbotten och håret känns lite kladdigt. Så undvik produkter med mycket silikon i, kolla på baksidan silikon brukar sluta på  på -cone eller -xane

Undvik också för starka schampon och schampon med mycket parfym i, det kan irritera hårbotten och störa balansen.

Tips på produkter:

Matrix Biolage Scalptherapie Normalizing Shampoo 500ml i gruppen Hårvård / Hårtyp / Fett hos Lyko Hair AB (18-670)

 

 

Matrix Biolage Normalizing Shampoo

Kérastase Spécifique Bain Divalent i gruppen Hårvård / Hårtyp / Fett hos Lyko Hair AB (50-147)Kérastase Spécifique Bain Divalent

Redken Natures Rescue Cooling Deep Conditioner i gruppen Hårvård / Hårtyp / Fett hos Lyko Hair AB (39-106)

 

Redken Natures Rescue Cooling Deep Conditioner

 

Redken Body Full Shampoo i gruppen Hårvård / Hårtyp / Fett hos Lyko Hair AB (38-301)

 

 

Redken Body Full Schampo

 

 

 

Bara för att hårbotten är fet behöver inte resten av håret vara det så använd balsam och inpackningar anpassade för dina längder och toppar om de är torra och slitna.

 

Annonser

6 thoughts on “Fet hårbotten

 1. hej, jag har naturligt mörkblont hår, varje sommar blir håret regält blont. Men i ungefär två års tid har jag slingat håret lite ljusare, vilket resulterar med en utväxt. Slingar alltid hemma. Men har jätte mycket problem med att slinga utväxten hemma… Det blir ojämt, gult, vitt…. Är det bättre att tona utväxten? vad ska man då använda? Nu är mitt hår blondt, men skulle inte ha något emot att det vart lite mer mörkblondt som min riktiga hårfärg är, vet inte vad jag ska göra! KRAM

  • Hej Agnes! Du kan lägga en mörkare toning på längderna om du vill ha en jämnare ton. Välj en ton som är så nära din naturliga som möjligt men helst lite ljusare. Det kan dra åt sig lite extra om det är blekt och bli mörkare en vad man tänkt sig. Tänk också på att välja en ton med lite värme i eftersom det lätt blir grått/grönt om man tar en för kall ton på blont hår. Kolla in wellas eller Goldwells intensivtoningar.

   Lycka till!

 2. Hej! Tycker det är otroligt många som har detta problem så jag börjar undra lite mer hur detta kommer sig?
  Jag tillhör själv en generation som färgat håret minst en gång per år sedan jag var 14-15 år.( 34 nu).
  Har haft problem som ni alla skriver här sedan 6 år och testat alla schampo från billigt till dyrt och lagt ut massa pengar:(
  Inget hjälp alls. En som hjälper när jag är i balans är sajuchan. En för känslig hårbotten.
  Att vara i balans för mig innebär ingen alkohol gärna soligt även sallt kan hjälpa. Semester utan stress. Det är resten av livet och året som är utmaningen! Att äta supernyttigt avstå socker och alkohol. Vid träning skölj håret, tvättas bara Max 2 ggr per vecka och det med balasammetoden ( Googla) och schampo var tredje gångs tvätt! Detta funkar om man kan leva så.., men det är inte lätt hålla.
  Håll med mild schampo men massa balsam och färgs inte håret det har jag inte gjort på 3 år! Friskt och fint med egna färgen:)

 3. Hej jag tror jag både har fett och torrhårbotten så jag vet inte vilket schampoo jag ska köpa, dessutom är jag en fattig student men om jag t ex beställer Kérastase Spécifique Bain Divalent behöver jag inget conditorer till?

  • Hej Emelie! Du behöver framför allt ett milt schampo. Kanske har du använt produkter med mycket silikon i, då kan hårbotten känns väldigt konstig. Kolla in Matrix serie biolage den är prisvärd. Ja du behöver ändå ha balsam till Kerastase schampo, Kerastase är ett av mina favorit märken, men tyvärr ganska dyrt. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s