Fem största hårmyterna

Long hair

Toppar man håret ofta växer det snabbare

– Nej verkligen inte, hur skulle hårrötterna kunna känna av att topparna klipps och därför växa snabbare? Men klipper man av slitna toppar kan man uppfatta håret som helt och längre.

Använder man alltid samma schampo slutar det fungera efter ett tag

Nej håret kan inte vänja sig vid en produkt och sedan inte ge något resultat. Men ett hår kan ändras genom färg, sol och den torra luften på vintern, därför ska man anpassa schampot efter olika situationer.

Sköljer man med kallt vatten sluts fjällskiktet och håret blir blankt och glansigt hår

Nej enligt forskare går det inte att sluta fjällskiktet genom en kall dusch så njut av en varm dusch istället.

Borsta håret 100 gånger om dagen  för glansigt hår

Att borsta håret sliter och det ska man göra så lite som möjligt. Så det finns absolut ingen anledning att borsta håret 100 gånger. Däremot kan man massera hårbotten med fingrarna för att få igång blodcirkulationen.

Tvättar man håret mer sällan så så producerar hårbotten mindre fett

Nej, man kan inte påverka talg körtlarnas produktion. De producerar lika mycket fett oavsett hur mycket man tvättar, hur mycket fett talg körtlarna producerar styrs av hormoner och genetik.

Men av egen erfarenhet,  torkar man ut hårbotten för mycket blir den irriterad och kan producera mer. Så använt ert sunda förnuft tvätta lagom helt enkelt!

Källa

Annonser

4 thoughts on “Fem största hårmyterna

  1. För något år sedan hade jag så fett hår så att det är inte klokt! Duschade jag på morgonen var det fettigt till kvällen, och vi ska inte tala om hur håret såg ut morgonen efter… Nu har jag helt enkelt TVINGAT håret att klara sig utan att tvättas mer än två, MAX tre, gånger i veckan och det klarar sig faktiskt ganska bra. Det är iofs fortfarande fettigt till tvättdagen men det går ju att leva med åtminstone nu.

  2. ”De producerar liks mycket fett oavsett hur mycket man tvättar. Men samtidigt torkar man ut hårbotten för mycket blir den irriterad och kan producera mer.” Väldigt motsägelsefullt, don’t you think? Jag skulle gärna vilja veta vilka det är ni refererar till som ”forskarna” i det här inlägget – med tanke på att de allmänna forskningsresultaten säger något helt annat.

    • Hej Louise! Enligt forskaren Jeffrey Benabio, producerar hårbotten lika mycket fett hur mycket man än tvättar det, talgkörtlarna styrs av hormoner och ärftlighet. Det jag menade var att om man torkar ut den med för starka produkter och irriterar hårbotten så tycker jag av egen erfarenhet att den kan bli fet, klia, bli torr eller flagna man förstör balansen helt enkelt. Det var mina egna erfarenhet och hade inget att göra med vad den här specialisten sagt. Jag är ledsen om det inte framgick att det var min egna personliga åsikt. Jag tror att det är viktigaste är att användra rätt prodkter sen kan man avgöra själv om det är bäst att tvätta det varje dag eller inte. Ledsen att jag hade glömt att ange källan det har jag ändrat nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s