Läsarfråga, balsam före eller efter inpackning

hair

Hej!

Jag undrar lite om den här eviga debatten balsam/hårinpackning. Vilket ska man egentligen ha först, och spelar det någon som helst roll? Har hört argument för både att man ska balsam innan, balsam efter, och att det inte spelar någon roll. Vet inte om det har någon betydelse, men jag använder Schwarzkopf gliss schampo och balsam för färgat hår, samt Garnier Fructis hårinpackning för färgat hår.
 
Tack på förhand!
Hej Elin!

Man ska ha balsam efter inpackningen. En inpackning går in på djupet i håret och ger intensiv näring, ett balsam är till för att reda ut och sluta fjällskiktet på håret. Sen är vissa inpackningar mer som balsam och då kan det räcka med schampo o inpackning medan en del inpackningar inte är så utredande och därför behöver ett balsam efteråt. Men aldrig balsam innan inpackningen då är hårstråt stängt och inpackningen gör inte lika mycket nytta.
Hoppas det gav svar på din fråga!
Annonser

2 thoughts on “Läsarfråga, balsam före eller efter inpackning

  1. Jaha, det visste jag verkligen inte att man skulle ha balsam efteråt! Har alltid använt inpackning istället för balsam under vissa duschar… Men nu vet jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s