Läsarfråga, Dip dye för en dag

Bild här ifrån

Hej Sandra! jag vill ha dip dye hair för en dag vissa säger att det går att ta karamell färg och balsam! jag har åtsugande hår(enligt min mamma) och ljust kommer det att gå ur om jag dushar bort det på kvällen efter en skoldag! snälla svara fort!

Hej! Svårt att säga det kan dra åt sig väldigt mycket o bli svårt att tvätta ur! Jag skulle nog vänta om jag var du, det finns t ex ett spray eller puder som inte tränger in i håret. Color bug t ex är som en ögonskugga man drar mot håret. Du skulle kunna testa ett torrvax typ Osis eller ett torrschampo och vanlig ögonskugga, jag tror det kan bli samma effekt. Lycka till!

6 thoughts on “Läsarfråga, Dip dye för en dag

 1. Hej Sandra! Jag har alltid fått komplimanger för mitt fina hår. Mitt hår är väldigt tjockt, glansigt, friskt och starkt men detta resulterar i att det är väldigt svårt att jobba med. T.ex. när jag ska sätta upp håret i en stam hästsvans måste jag har ca. 4 st snoddar och jätte mycket produkter i mitt hår för att det ska hålla sig genom dagen, och det som har varit jobbigast genom åren är att jag inte kan få till stora fina lockar utan att dom faller ut, tajta lockar med en mindre locktång fungerar men även de faller ut efter ett antal timmar. Vad ska jag göra för att lyckas få till de stora lockar jag vill åt? Jag har testat med olika hårprodukter och med flera olika locktänger, den senaste locktången jag köpte kan ha som max 410°C och inte ens då lyckas en tunn hårslinga hålla sig i mer än 10 min.
  Börjar bli riktigt frustrerad på att lägga pengar på något som aldrig funkar!
  Så som du kanske förstår är jag ute efter tips på vad jag kan göra för att lyckas med mina lockar.
  Tack så mycket på förhand!

  • Hej Alicia! Ibland är det faktiskt en nackdel att ha friskt och tjockt hår, svårt för oss med slitet hår att förstå dock ;). För att får håret att hålla bättre när du sätter upp det skulle jag satsa på ett torrvax t ex dust it från Osis. Det gör att håret blir strävare och tofsar eller hårnålar sitter mycket bättre. När det gäller lockarna tycker jag Redkens Spray Strach 15 är den bästa. Spraya innan du lockar, sätt gärna upp lockarna med ett clips medan de svalnar så håller de mycket bättre. Avsluta med att spraya med Redkens Forcefull 23. Det här är mina bästa tips jag har när det gäller svårstylade hår och brukar funka på de mest svåra hår. Du skulle också kunna göra slingor i håret i en färg eller bleka lite lätt, förstör man håret lite så blir det mycket lättare att jobba med.

   Hoppas det gav svar på din fråga!

 2. Hej sandra! Jag har nu haft dip dye ett tag och börjar bli trött på det och vill ha tillbaka samma färg som hela mitt resterande hår har, dvs blont. Först var min dipdye röd fast sedan färgade jag om det till blått, hur ska jag göra? Färger jag använder för att färga blått är en toning som ska hålla 8 tvättar med sitter förmodligen i längre än så. Är det värt att gå till frisören och avfärga det eller ska jag bara vänta till det går ut av sig själv? Det blåa bleknar till ljusblå/grått efter ca 2 veckor så det är inte så jättesnyggt om jag säger så och eftersom det snart är nyårsafton vill man inte ha tråkigt grått hår längst ner på topparna. 🙂

  Tack på förhand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s