Frisyrer och ansiktsformer

En fråga som ofta återkommer är vilken frisyr som passar till en viss ansiktsform, jag har gjot en del inlägg om det men nu tänkte jag göra en uppdaterad liten guide.
De olika ansiktsformerna
Oval – Din panna är lite bredare en dina kindben. Längden på ditt ansikte är ungefär 1,5 gånger bredden.

Rund – Längden på ditt ansikte och bredden är ungefär lika, dina kindben är den bredaste punkten.

Avlång– Lik den ovala formen men smalare och längre.

Fyrkantig– Din panna och dina käkben har samma bredd.

Hjärtformat– Din panna och dina kindben har ungefär samma bredd, käkbenen är smala och du har en spetsig haka.

Fyrkantigt ansikte

Ett fyrkantigt ansikte behöver en frisyr som är mjuk mot ansiktet. Undvik en jätteskarp lugg och mittbena. Sidbena och mjuka lockar passar fint till den här ansiktsformen. Att klippa upp det är också att föredra. Undvik strama uppsättningar, eftersom det kan göra att ansiktet ser hårt och kantigare ut. Satsa på snedlugg om du vill ha lugg och sätter du upp det så lämna några slingor nere för ett mjukare intryck.

Demi Moore
Demi Moore har en fyrkantig form. 

Rund ansiktsform

Ett runt ansikte ska undvika frisyrer som har volym på sidorna och istället försöka få upp volymen på huvudet. Tänk på att frisyren helst inte ska sluta vid käkbenet om du har runt ansikte. Men visst kan du ha page ändå tänk bara på att det ska vara volym på huvudet och flikigt på sidorna. Andra tips på frisyrer som passar ett runt ansikte är långt hår, sned lugg och väldigt korta hår. När du sätter upp håret så sätt upp det högt på hjässan.

Lindsay Lohan

Kändisar med en rund ansiktsform, Lindsay Lohan 

Avlångt ansikte

Har man avlångt ansikte ska man undvika mittbena och mycket volym på hjässan. Satsa istället på sidbena, lugg och mycket volym på sidorna. En page som slutar precis vid hakan är perfekt för ett avlångt ansikte. Lockar passar också väldigt bra och ger extra volym.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker har avlångt ansikte.

Hjärtformat ansikte

Ett hjärtformat ansikte ska undvika allt för mycket volym högt upp på huvudet och övre ansiktet och istället addera volym längre ner vid hakan där ansiktet är som smalast. T ex kan man klippa upp håret i hakhöjd så det faller mjukare mot ansiktet. Lockar är också väldigt fint till ett hjärtformat ansikte. Satsa på volym i hårets längder och klipp i olika lager för att skapa volym runt hakan.

El maquillaje nude de Reese Whitherspoon

 Reese Witherspoon har hjärtformat ansikten.

Ovalt ansikte

Ett ovalt ansikte klär i princip i vilken frisyr som helst. Så satsa istället på en frisyr som passar din hårtyp och våga prova riktigt kort hår.

Natalie Portman

Natalie Portman har oval form och passar i det mesta

Annonser

4 thoughts on “Frisyrer och ansiktsformer

    • Dra bort allt hår från ansiktet och utgå från de olika ansiktsformerna jag skrivit längst upp i inlägget. Tycker du att det är svårt själv ta hjälp av en kompis eller be om hjälp av en frisör eller makeup artist.

      Lycka till!

  1. Hej! Jag tror jag har en liten mixning mellan hjärtformad och oval ansiktsform med en normal lång panna. Jag har velat ha lugg så länge nu och min fråga till dig är om jag passar bra i det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s