Läsarfråga, färga ombré själv hemma

Hej! 

 
Jag har en liten fråga ang att färga ombre. Jag har väldigt mörkt hår, nästan svart och skulle vilja få lite skiftningar. Jag undrar om det är svårt att kunna göra detta hemma, och om inte, hur bär man sig åt för att få ett lyckat resultat? 
Jag färgar mig oftast själv hemma, men tycker det inte känns lika enkelt när det gäller blekningar och sådant. 
Tacksam för svar! 
 
Visar även en bild på det exakta resultat jag vill uppnå.
 
Vänliga hälsningar Louise
Hej Louise!

Det är lite krångligt att få till de här snygga mjuka övergångarna som man vill ha vid en ombré! Det blir lätt lite hårda kanter och dessutom kan det slå mer åt gult och orange en den fina ljusbruna, beiga tonen. Mitt råd är att du går till en frisör.
Lycka till!

 

4 tankar om “Läsarfråga, färga ombré själv hemma

 1. Hejsan Sandra, jätte bra blogg för det första!

  Jag undrar om håret blir mörkare efter sommaren då det inte solbleks? Mitt hår är mörkblont med massor av blonda slingor, hur kommer det se ut under sommaren och efter sommaren? Kram // Greta

  • Hej Greta! Det kommer förmodligen att blekas lite nu i sommar om du är ute mycket i solen. I höst kommer din utväxt att vara mörkblond (om det är din naturliga färg) och längderna kommer vara ljusa. Om du vill ha en jämnare ton på håret kan du lägga i en toning eller göra lite slingor i botten.

   Hoppas det gav svar på din fråga, och kul att du gillar min blogg! Kram

 2. Hejhej!
  Jag har aldrig färgat håret men har blivit väldigt sugen på att göra det, jag har mellan/mörk blont hår och har blivit trött på den färgen så jag vill färga. Jag hade tänkt ljusbrunt med blonda slingor och kanske nån koppar nyans i det, för har gröna ögon och vet att koppar/röda nyanser framhäver det så det skulle va kul att ha, och ska färga hos frisör för jag vågar inte göra det hemma för det är ju första gången och vet inte hur man gör riktigt… Men tycker du att det låter typ för svårt att göra elr att det inte skulle bli så bra?, och tror du att det skulle bli väldigt dyrt? Jag är också väldigt rädd för hur utväxten kommer att vara…
  Det skulle vara väldigt kul om du svara, älskar din blogg!

  • Hej Amanda! Jag tror det skulle bli väldigt fint med en varm ljusbrun färg som går lite åt koppar. Det är inte alls svårt att göra på ditt utgångsläge! Utväxten kan bli ganska markant om du har en kall naturligt ton. Men du kan själv tona den med t ex Wella color fresh för att hålla det fräscht mellan färgningarna hos en frisör. Det är svårt att svara på pris, det beror på vart du bor och till vilken salong du går men jag skulle tippa på mellan 1000-1800 kr.

   Kul att du gillar min blogg 🙂 Lycka till nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s