10 tankar om “En roligare tofs

 1. Vill börja med att tacka för alla fina tips du bjuder på, mycket uppskattat! Har länge tänkt ställa en fråga angående mitt hår, som numera är en total katastrof. I grund och botten har jag ett tjockt, mellanbrunt svall. Men det var innan..

  Problem 1) Två täta graviditeter på raken har gjort att jag tappat extremt mycket hår, kan inte ens ha utsläppt längre för att det ser så platt och eländigt ut. Plus att jag fått en ofrivillig lugg nu när det är på utväxt.

  Problem 2) Trots att jag bara är 25 år har jag blivit väldigt gråhårig. I tinningarna är det i stort sett enbart gråa hårstrån.

  Hur får jag ordning på detta? Vilken frisyr ska kan jag ha tills håret blivit tjockt igen? (jag har diamantformat ansikte och kort panna). Sen undrar jag om en ljusare hårfärg är bättre när man snabbt får grå utväxt? Rent logiskt bör det väl synas mindre då? Många frågor, men jag är desperat ;). Hoppas du har tid att besvara!

  • Hej! Vad roligt att du uppskattar mina tips det värmer 🙂

   Det bästa är att ha en lite kortare frisyr tills håret har återhämtat sig, för det gör det men det kan kännas tröstlöst nu i början förstår jag. En page som går lite över axlarna bara tror jag skulle passa dig fint, kanske en lugg lite åt sidan också för att dölja alla småhår i pannan. Ja ett ljusare hår är mycket mer förlåtande när håret börjar bli lite grått. Kolla gärna in här för lite tips på mellan frisyrer http://pinterest.com/sandrastjerna/middle-length-hair/

   Lycka till och tack för att du läser min blogg!

 2. Hej såg att man kunde fråga frågor hos dig jag har en fråga , jag skulle gå från mörkbrun till blond minns inte allt jag gjort men i alla fall avfärgning och bleking sedan började jag med mood slingblond idag var den senaste gången jag gjorde det mitt hår är lite orange men mest jätte äcklig gul färg och upp på det hela har jag fått spagetti hår kan inte röra vid det då går det direkt av vet inte vad jag ska göra vill så gärna ha blont hår (har haft det innan då mitt hår är ljust i vanliga fall) känner mig så hopplös nu och önskade att jag aldrig tog på mig detta från början har nämligen gått till min frisör då jag skulle gå från samma en gång hur ska jag ta mig till? hur får jag bort spagetti hår? 😦

  • Hej Emelie! Att håret går av är för att bindningarna har gått sönder det finns helt enkelt inget som hållet ihop det längre. För det första behöver du klippa av det lite för att få bort det värsta sen går det att rädda det genom att använda produkter som bygger upp håret igen. Jag tycker Redkens serie Extrem är den bästa för att få ordning på skadat hår. Satsa på schampo, balsam och en återbyggande produkt som heter Cat, gärna en inpackning också. Sedan behöver du gå til len frisör för att få ordning på din färg också men du kan behöva vänta lite tills håret byggts upp igen, gå till en frisör och rådfråga!

   Hoppas det gav svar på dina frågor!

 3. Hej!
  Gud vad glad jag är att jag hittat hit! Jag har en fråga.. Jag har färgat mitt hår blont sen en tid tillbaka, men nu börjar utväxten komma och jag vill göra en liten förändring. Tänkte därför testa ombre! Min fråga är, då jag är student och dessutom precis ska åka iväg och läsa en termin utomlands, om jag kan göra detta hemma – utan att missfärga den blonderade biten totalt? Kan jag bara lägga i en färg i botten, och kamma ut den stegvis för att få det rätt? Jag är lite rädd att jag ska lyckas få grönt hår.. haha.

  Såååå tacksam för svar!

  • Hej Malin vad kul att du hittat hit 🙂

   Det är lite svårt att svara på då jag inte riktigt vet hur mörkt du tänkt dig och hur mörk din riktiga färg är. Det lättaste är att välja en toning som ligger ganska nära din egna färg och sedan lägg den i botten och kamma ner den lite mot längderna. Sedan när du får mer utväxt kommer det bara att se naturligt och fint ut och du slipper att färga det. Det är lite knepigt att välja en färg eftersom det är en risk att det slår i grönt eller blir för varmt och går mot rött istället. Mitt tips är att du väljer en ganska ljus färg så blir det mindre risk för missfärgning. Gå gärna till en frisörshop där de säljer mycket toningar så kan du få hjälp av en frisör att välja rätt färg.

   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s