Läsarfråga, ljusare hår utan att färga

my natural hair is almost this dark, but with more blonde. I'd love to color my hair like this but I've lightened it so much my hair won't hold dark color for long.

Hej!
Tack för en härlig blogg och snabba/bra svar och tips.
Min fråga till dig
Jag har jätte mörkt hår nu både naturligt och färgen som jag har just nu. Jag vill få denna kalla blonda/ljusbruna hårfärgen!

Finns det tips på hur jag kan t”vätta” ur hårfärgen utan att gå till frisören då det kostar mycket hos en bra pga tjock och längden på mitt hår? Vill jätte gärna ha de ljust till våren/sommaren!! Samt kan man använda toning under processen eftersom de lär se hemskt ut?

Tack för ditt svar o din tid!!

Ha en super dag!

Hej!

Nej jag tror inte det räcker att tvätta utan du måste avfärga det för att få det ljusare. Du behöver ju också färga utväxten ljusare om du vill ha den här ljusare färgen. Så mitt bästa tips är att du går till frisören och får hjälp med att få det ljusare. Om du vill få det ljusare först till våren tycker jag du ska låta det vila helt nu och låta din gamla färg tvättas ur naturligt och sedan gå till frisören till våren då blir det inte lika svårt att få det ljust och dessutom hinner du ju spara lite pengar. Om du vill använda en toning under tiden tycker jag du ska kolla in Wella color fresh eller Goldwells skumtoning, välj en kall färg för att få bort det varma i håret.

Lycka till och vad roligt att du gillar min blogg 🙂

Annonser

6 tankar om “Läsarfråga, ljusare hår utan att färga

 1. Hej,
  Min naturliga hårfärg är mörkbrunt, nästintill svart. För några månader sen blekte jag håret 7-8 nyanser hos frisör. Sedan har jag fortsatt bleka utväxten och ljusat upp längderna hemma. Mitt hår är nu nästintill platina i längderna, men något gulare i hårbotten.

  Sist jag blekte håret blev det otroligt slitet och några slingor bröts av. Nu har jag dock kurerat håret med bra produkter i en månad och det känns bättre. Skulle vilja komma så nära min naturliga hårfärg med hjälp av toning om det går. Läst massa läskigt om att håret kan bli grönt och grejer. Vågar jag tona och hur gör jag?

  • Hej Lisa! Ja att tona ett blekt hår är inte det lättaste och risken att det ska bli missfärgat är väldigt stor! Jag rekommenderar att du går till en frisör och får hjälp med en ton som är nära din egna.

   Lycka till!

 2. Tack för snabbt svar!
  Har tyvärr inte råd med frisör, annars skulle jag absolut gått. Finns det inget sätt jag kan göra det själv och undvika missfärgning? Om det blir missfärgat kan jag ju alltid tona en gång till med mörkare nyans väl? För toning sluter väl inte på håret?
  Bra blogginitiativ!
  Med vänlig hälsning, Lisa

  • Hej Lisa! Du borde välja en färg med lite rött i så slipper du miss färgning. Kolla in Wellas color touch t ex i färgen 4/0 och blanda gärna med 4/77 för mer värme. Eftersom det blir en så stor skillnad i färg så tror jag att du skulle behöva upprepa att tona det några gånger. Men då räcker det att du tar en mildare toning på längderna t ex Wella color fresh. Den kan du använda varje gång du tvättar det och finns också i tonen 4/0 som är väldigt mörkt brun. Det är svårt att ge exakta råd eftersom jag inte riktigt vet hur poröst ditt hår är t ex det kan påverka färgresultatet. Men var beredd på att färga det några gånger innan det sitter!
   Lycka till!

 3. Hej!
  Min naturliga hårfärg är brunt med nästan lite råttfärgat i. Men jag brukar ha ljusa slingor i eller tona håret mörkbrunt. I början av sommaren fick jag för mig att göra ombre men vart missnöjd då den vart orange och för högt upp, så jag valde att tona över den. När efter ett tag åkte jag till en frisör som la i ljusa slingor i mitt hår. Men hon berätta då att jag hade väldigt mycket röda pigment i mitt hår, för när hon la i slingor hade dom blivit knallorange och då la hon över en toning som tog bort det. Men nu började jag få utväxt och åkte till en frisör och köpte en ny mörk toning, men sa då att jag ville ha ljusbrunt hår. Och tog fram en toning och vi åkte hem och tonade. Det vart tyvärr inte den färgen jag ville då det vart mörkbrunt med röd/lila. Och undrar nu vad jag ska göra?
  Tacksam för snabbt svar då jag är väldigt missnöjd.
  Med vänlig hälsning, Freja

  • Hej Freja! Ledsen för sent svar. Tråkigt att det blev helt fel färg och konstigt att frisören rådde dig till den. Det kan vara svårt att bli av med den röd/lila tonen tyvärr. Det man får göra är att först få bort mycket av färgen så den blir ljusare och sedan lägga i en kallare ton som tar bort det röda. Det är ingenting jag rekommenderar att göra hemma så du behöver gå till en frisör för att få ordning på det.

   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s