Läsarfråga, slippa gula/orangea pigment

Loving this Beautifull Dirty Blonde hair, thinking this is the color I'm having done tonightBild härifrån

Hej

Jag har två frågor. Jag var lite rödblond som barn och har mycket röda pigment i mitt hår som kommer fram när jag färgbleker/bleker. Jag har numera en typisk råttfärgad mörkblond/ljusbrun ton som ser kall ut, och det gör att kontrasten med den (gula)blekningen blir väldigt stark. Oavsett om jag bleker hos frisör eller hemma så måste jag nästan vara en 9 för att få bort allt gult, och sen ask/lila toning på det. Mitt problem är att jag egentligen inte vill vara så ljus som en 9, 7-8 skulle vara tillräckligt, men då ser det så hemskt orange-gult ut.
1. Vad kan jag göra för att få en askigare ton på en gång i blekningen utan att behöva vara så ljus?
2. Ska Goldwells skumtoning bara sköljas ut med vatten eller schamponeras ut?
 
Tack så mycket på förhand
 
/Linnea
Hej Linnea!

Man kan göra slingor på väldigt olika sätt och de behöver absolut inte vara så ljusa utan kan vara i en mer beige kall ton. Felet som gjorts är att frisören har använt för stark blekning och då blir det orange/gult i stället för beige kallt blond. Rådfråga en annan frisör sm är duktig på färg är mitt tips. Goldwells skumtoning har du i efter schamponeringen och låter sedan värka, sen sköljer du och avslutar med balsam.
Hoppas det gav svar på dina frågor!

4 tankar om “Läsarfråga, slippa gula/orangea pigment

 1. Hej Sandra! Då jag färgat och nyanserat mitt hår ask/mellanblondt hos frisören var jag väldigt nöjd med min hårfärg. För att behålla den köpte jag först Revlon färgbomb 931 då hon i butiken rekommenderade den och på den lilla provbiten såg den ut att vara rätt, den eller 812 – som jag sedan köpte då håret med 931 gick tillbaka till en varm ton. Fick ungefär samma resultat med 812 fast aningen mörkare. Hur kommer det sig? 812 SKA ju vara kallare? 931 däremot har jag läst ska vara aningen varmare så visst, men inte så varm. Det lutar lite åt kopparaktigt nu … känns lite surt att ha lagt ut pengar på frisör för att sedan förstört det genom att köpa färgbomb för ytterligare 300 kr.
  Ska jag ha i bomben i håret längre eller ska jag ta slut på den och satsa på skumtoning när den är slut?

  • Hej Julia! Just de två färgerna i färginpackningarna är lite knepiga och slår lätt över i en ljuskoppar/rosa ton speciellt på porösa och blekta hår. Det finns ingen bra ton som ge en kall mellanblond ton tycker jag utan då är det bättre att d testar e skumtoning eller en lätt toning ( tex Wella color fresh). Lycka till!

 2. Hej!
  Jag har tonade mitt hår chokladbrunt men tyckte det vart för mycket rött i det så jag gick till en frisör och fick en ny toning som bara skulle ta bort det röda men inte göra håret mörkare. Jag gjorde toningen men är nu mörkmörkbrun, jag ser det nästan som svart, och jag ville ha ljusbrunt/chokladbrunt. Jag tonade den sista gången med wellas color touch 6/0 tror jag att det var. (Jag vill hällre ha tillbaka min chokladbruna färg med lite rött i än den jag har nu)
  Jag vill inte bleka/avfärga håret då mitt hår redan är slitet. Jag tvättat håret varje dag och hårinpackningar så ofta jag kan i flera timmar då jag hört/läst att det ska hjälpa lite. Men jag vill verkligen inte se ut såhär i håret, har du något tips vad jag ska göra för att få ut så mycket färg som möjligt eller vet du ungefär hur lång tid det kommer ta innan färgen går mer mot chokladbrunt igen. Jag har brunt nästintill råttfärgat hår i vanliga fall.
  Jätte tacksam för svar!!
  Jag behöver verkligen all hjälp jag kan få nu, då jag är i den åldern håret har stor betydelse och jag trivs verkligen inte i denna färg.
  // Freja

  • Hej Freja! Fäg kan tyvärr sitta ordentligt så det kan vara slita svårt att bli av med den. Det bästa är om du går till en frisör som gör en väldigt lätt avfärgning på dig. Det går ganska fort och behöver inte alls slita någonting om man gör på rätt sätt. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s